Autokoulu päivitettiin tämän päivän tarpeisiin

Meri-Lapissa asiakkailta on tullut vielä varsin vähän palautetta ajokorttiuudistuksen mukana tuomasta hinnankorotuksesta.

Kotimaa
Heidi Alakorpi (vas.) jatkaa vanhempiensa Elli (kuvassa) ja Veikko Haapalaisen autokouluyritystä.
Kati Siponmaa / Yle

Tammikuussa voimaan tulleessa ajokorttiuudistuksessa kallistunut B-kortti on samanhintainen kaikkialla Meri-Lapissa. Kolmivaiheisen autokoulun peruskurssi maksaa 1 650 euroa ja kaikkiaan kustannukset kiipeävät noin 2 500 euroon.

Oulun ja Lapin autokouluyhdistyksen torniolainen puheenjohtaja Kari Myllylahti sanoo, että hintakartellia ei alueella ole.

- Todennäköisesti on käynyt niin, että joku on hinnan laittanut tuohon ja toiset ovat katsoneet mallia.

Myllylahden mukaan alueella ei ole aikaisemminkaan ollut suuria hintaeroja.

Uudistuksella  pintaa syvemmälle

Kemiläinen autokouluyrittäjä Heidi Alakorpi sanoo asiakkailta tulleen hyvin vähän palautetta hinnannoususta, sillä uudistus on tuonut autokouluun esimerkiksi uudenlaisen oppimisympäristön ja lisää tuntimääriä.

- Pyrin aina perustelemaan asiakkaalle, mikä tässä maksaa ja mikä tämän tarkoitus on. Jos me se nuoren henki pelastetaan tällä, niin se on aika pieni hinta siitä. Tämän tarkoitus on tehdä nuorista vastuullisempia ja ajattelevia kuljettajia, summaa Alakorpi.

Alakorpi sanoo odottavansa uudistuksen tuomia vaikutuksia innokkaana ja hän pitää hyvänä, että uudistuksen myötä on mahdollista käydä henkilökohtaisesti vaikka jokin yksittäinen sattumus läpi perin juurin.

Tässä mennään vähän pintaa syvemmälle, että se ei ole vain se kortti käteen ja baanalle.

Heidi Alakorpi

- Tässä mennään vähän pintaa syvemmälle, että se ei ole vain se kortti käteen ja baanalle, vaan pyritään jatkossakin olemaan kaverina, luonnehtii Alakorpi.

Kari Myllylahti toteaa uudistuksen lisänneen itseopiskelua ja tuoneen jatkuvuutta asiakassuhteeseen.

- Tässä päivitetään autokoulu tämän päivän tarpeita vastaavaksi, Myllylahti toteaa.