Espoossa palaa teollisuushalli

Hälytys saatiin noin puoli seitsemän aikaan tiistai-iltana. Onnettomuudessa vältyttiin henkilövahingoilta.

Kotimaa
Palomiehiä ja -autoja palopaikalla.
Yle

Kuusakoski Oy:n halli palaa Espoon Kauklahdessa. Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksikköjä, poliisi ja ambulansseja. Hälytys saatiin noin puoli seitsemän aikaan tiistai-iltana. Espoon Kuusankoski Oy:n alueella on kierrätyspiste, johon voi viedä muun muassa elektroniikkaromua.

Paikalla olleen Ylen toimittajan mukaan monista ikkunoista tuli savua ja rakennuksesta nousi liekkejä. Paikalle saapui jatkuvasti useita säiliöautoja sekä nosturiauto. Läheisen Lumenen tehdasalueen piha-alueella odotti useita sammutusyksiköitä valmiina toimimaan.

Työntekijät huomasivat palon.

- He olivat palanneet tauolta ja silloin huomasivat, että rakennus paloi sisältä täysillä. He eivät pystyneet enää siinä vaiheessa tekemään yhtään mitään, sanoo päivystävä palomestari Mika Mäkelä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitos on pyytänyt alueella olevia ihmisiä pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ikkunat sankan savun vuoksi. Päivystävän palomestarin mukaan alueelle on muodostunut myrkyllistä palokaasua.

- Tällainen palokaasu ei ole ikinä terveellistä hengittää. Siellä palaa kuparia ja muita haitallisia yhdisteitä, sanoo Mäkelä.

Pelastuslaitoksen mukaan palo on hallinassa, mutta rakennus tuhoutuu tulipalossa täysin. Jälkisammutukseen menee vielä useita tunteja.

Tulipalossa ei syntynyt henkilövahinkoja. Tulipalon syttymissyystä ei ole tietoa.

Rantarata kulkee läheltä palopaikkaa. Liikenneviraston Rataliikennekeskuksen mukaan savunmuodostuksesta ei ole haittaa junaliikenteelle.