Kauklahden palo hallinnassa

Kauklahden tulipalo näytti alkuun uhkaavalta, mutta suuremmalta katastrofilta vältyttiin. Tuleen syttyneen elektroniikkaromun sammutustyöt saatiin loppuun keskiviikkoaamuna.

Kotimaa
Poliisi evakuoimassa ihmisiä läheisistä kerrostaloista  elektroniikkaromuhallin palosta aiheutuvan savun takia.
Lehtikuva/ Roni Rekomaa
Kauklahden tehdaspalon sammutustöitä keskiviikkoaamuna.

Kierrätysyhtiö Kuusakoski Oy:n hallin palo Espoon Kauklahdessa on saatu hallintaan, kerrotaan Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Keskiviikkoaamuna yhdeksän jälkeen pelastuslaitos kertoi, että myös jälkisammutustyöt on saatu loppuun ja yksiköt ovat poistuneet palopaikalta.

Poliisin mukaan ikkunoita ja ovia ei tarvitse enää pitää kiinni, sillä vaarallisia kaasuja ei enää muodostu. Paikalla on edelleen kuitenkin voimakas katku.

Tiistai-iltana puoli seitsemän aikaan alkanut tulipalo muodosti sankkaa savua ja myrkyllisiä kaasuja, sillä palavan jätteen seassa oli muun muassa tietokoneiden ja televisioiden muovikuoria.

Hansakallion koululle evakuoitiin parisataa lähitienoon asukasta. Suurin osa löysi majapaikan sukulaisten ja ystävien luota, lopuille kaupunki järjesti hotellimajoituksen.

Espoon perhepalveluiden johtaja Marja-Leena Remes kiittelee pelastustöiden sujumista.

- Meidän työntekijät olivat paikalla ensihoidon kanssa Hansakallion koululla selvittelemässä yöpaikka-asioita ja useimmilla sellainen oli sukulaisten ja ystävien luona. Osalle sitten järjestettiin yöpaikka meidän toimestamme. Siellähän ei kukaan loukkaantunut ja ihmiset pysyivät rauhallisina. Poliisi ja pelastuslaitos hoitivat kyllä hyvin tämän

Kuusakosken hallipalon syttymissyy on toistaiseksi epäselvä, mutta mikään ei viittaa siihen, että se olisi ollut tahallaan sytytetty.

Kuusakosken yhteiskuntasuhdejohtaja Risto Pohjanpalo ei vielä keskiviikkoaamuna osannut arvioida, mten suuret vahingot hallipalo aiheutti. Vahingot kuitenkin nousevat satoihintuhansiin euroihin. Vielä ei myöskään ole selvää, mitä tapahtuu työlle, jota hallissa tehtiin. Kauklahden tuhoutuneessa rakennuksessa oli töissä noin 15 ihmistä.