Natoa syytetään taas siviiliuhreista Afganistanissa

Paikallisen kuvernöörin mukaan ilmaiskussa maan itäosassa kuoli kolme Taliban-komentajaa ja kymmenen siviiliä, joista viisi oli lapsia.

Ulkomaat

Paikallisten viranomaisten mukaan kymmenen siviiliä on kuollut sotilasliitto Naton ilmaiskussa Itä-Afganistanissa.

Kunarin maakunnan kuvernööri Sayed Fazululla Wahidi sanoo uutistoimisto AFP:lle, että iskussa kuoli kolme Taliban-komentajaa, muun muassa pahamaineinen al-Qaidaan yhdistetty komentaja Shahpoor.

Lisäksi kuoli kymmenen siviiliä, joista viisi oli lapsia, neljä naisia ja yksi mies. Neljä muuta lasta haavoittui.

Naton johtamien Isaf-joukkojen tiedottaja Adam Wojack sanoo uutistoimisto Reutersille olevansa tietoinen välikohtauksesta Kunarin alueella, mutta ei voi vahvistaa tietoa uhreista. Isaf-joukot tutkivat asiaa.

Reutersin mukaan isku tehtiin Chawgamin kylässä.

AFP:n haastatteleman paikallisen viranomaisen mukaan liittouman ja Afganistanin joukkojen maaoperaation avustamiseksi Talibanin hallussa olevassa laaksossa.

Hänen mukaansa ei ole tiedossa, kuuluiko iskun kohteena ollut talo Talibanin jäsenelle vai siviilille, mutta talibanit olivat siellä iskuhetkellä. Talibanit pakottavat usein ihmisiä antamaan heille ruokaa ja suojaa.

Nato-joukkojen aiheuttamat siviiliuhrit ovat arka kysymys Afganistanissa, ja presidentti Hamid Karzai on säännönmukaisesti tuominnut ne.

Lähteet: AFP, Reuters