1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

"Koulu-uhkaus laajamittaista kiusaamista"

Poliisi muistuttaa keskustelemaan asiasta lasten kanssa. Epämääräiseltä ja perättömältä vaikuttanut uhkaus netin keskustelupalstalla tuli poliisin tietoon jo tiistai-iltana.

Kuva: Pertti Huotari / Yle

Pohjois-Savon poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Marko Kilpi pitää kuopiolaisiin kouluihin kohdistunutta nettiuhkausta laajamittaisena kiusaamisena ja häiriköintinä.

- Tällaisissa tapauksissa yritetään häiriköidä muiden normaalia päivää ja aiheuttaa turhia pelkoja, toteaa Kilpi.

Hänen mukaansa vanhempien kannattaa keskustella koulu-uhkauksesta kodeissa yhdessä lasten kanssa.

- Kodeissa asia olisi hyvä puhua selväksi, että mistä on ollut kysymys ja miksi jotkut ihmiset tekevät tämmöistä. Uhkailut ovat todella ikäviä, koska ne aiheuttavat kaikennäköisiä pelkotiloja. Tämä on hyvin huono juttu, korostaa Kilpi.

Kilpi muistuttaa, että esimerkiksi Kuopiossa sattunut koulu-uhkaus on elävä esimerkki siitä, että millaisen haloon ja millaisia tuntemuksia se aiheuttaa. Vanhempien on syytä rauhoitella lapsia.

- Kouluun on edelleen turvallista mennä ja elämää jatketaan tavallisesti.

Epämääräinen uhkaus netissä tiistai-iltana

Poliisi on joutunut keskiviikkoaamuna selvittelemään kahteen kuopiolaiseen kouluun osoitettua nettiuhkausta. Jo tiistai-iltana netin keskustelupalstalla esitetty uhkaus vaikutti alusta alkaen perättömältä.

- Uhkaus tuli poliisin tietoon hyvin pian sen kirjoittamisen jälkeen ja vaikutti heti epämääräiseltä ja perättömältä. Kaikkia kuopiolaisia kouluja ei keskiviikkoaamuna pistetty poliisin toimesta kiinni, kertoo Kilpi.

Marko Kilven mukaan poliisi suhtautuu uhkauksiin aina vakavasti ja iso pyörä pyöräytetään uhkauksen vuoksi käyntiin. Väkeä hälytettiin töihin vapailta ja poliisi tutkii tapausta täydellä teholla. Kilpi sanoo, että mitään ei jätetä arvailujen varaan.

- Uhkailijat selvitetään ja saatetaan edesvastuuseen. Seuraukset voivat olla yllättävänkin kovia, muistuttaa Kilpi.

Poliisi on varmistamassa turvallisuutta ja rauhoittelemassa koulupäivää Puijonsarven ja Pihkainmäen kouluilla keskiviikkona. Oppilaitokset pitävät ovensa keskiviikkona varmuuden vuoksi lukittuina.