Helsingin Jätkäsaareen kortteli på svenska

Ruotsinkielisen korttelin toteutuminen Helsingin Jätkäsaareen näyttää entistä varmemmalta. Viimeiset rahoitusneuvottelut käydään lähiviikkoina.

Kotimaa
Havainnekuva Jätkäsaaren asuinalueesta.
Havainnekuva Jätkäsaaren asuinalueesta.Helsingin kaupunki

Helsingin Jätkäsaaressa saattaa tulevaisuudessa pärjätä pelkällä ruotsin kielellä - ainakin yhden korttelin alueella.

Korttelia puuhaavan yhdistyksen, Kvarteret Victorian asiamies Max Arhippainen kertoo, että viimeiset rahoitusneuvottelut käydään lähiviikkoina.

- Jos saadaan kaikki investoijat mukaan yhteen pakettiin, niin toivottavasti nyt lähiviikkoina selviää ketkä tulevat mukaan. Tämmöisen miljoonapaketin ompeleminen vie aikaa, Arhippainen summaa.

Jätkäsaareen suunniteltuun ruotsinkieliseen korttelikokonaisuuteen kuuluisi opiskelija-asuntoja, erikoisryhmien asumista, hitas- ja ateljeeasuntoja sekä vapaarahoitteisia asuntoja. Ruotsinkielinen koulu ei toteudu, mutta päiväkoti on yhä suunnitelmissa mukana.

Rahoittajiksi on lähtenyt sekä yleishyödyllisiä kulttuuritahoja että yksityisiä investoijia. Jos lupa-asiat selviävät ennen vuodenvaihdetta, on korttelin määrä valmistua Jätkäsaareen vuonna 2015.

Kortteliin tulee lisäksi Kvarteret Victoria -yhdistyken omistukseen jäävä monitoimikulttuuritila, joka palvelee useita käyttäjiä. Kulttuuritilaan oli kaavailtu myös Unga Teaternin näyttämöä, mutta teatteri katsoi lopulta, ettei ole valmis katkomaan vahvoja siteitään Espooseen.