1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kuluttajille tarjolla yhä erikoisempia meikkivaihtoehtoja

Kuluttajat seuraavat aiempaa tiiviimmin maailman meikkitrendejä sosiaalisen median kautta. Viimeisimpinä villityksinä Suomeen ovat rantautuneet esimerkiksi silmänrajaustarrat.

Kotimaan uutiset
Nuorelle naiselle laitetetaan silmänrajaustarroja.
Kati Rantala / Yle

Maailmalla leviävät kosmetiikkatrendit rantautuvat yhä useammin myös Suomeen. Kuluttajille ne tulevat tutuiksi esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Kysynnän kasvaessa kauppojen valikoimiin päätyneitä erikoisuuksia ovat esimerkiksi silmämeikkitarrat ja magneettikynsilakat. Vaikka erikoisuudet vastaavat kysyntään, lähestyvät kuluttajat niitä kuitenkin varovasti.

- Katselin juuri, että on tullut uusia juttuja, joita voisi kokeilla, sanoo porilaisen tavaratalon kosmetiikkaosastolla vieraillut Sofia Kauraoja.

Voi olla välillä vähän järkyttävän näköistä, kun jotkut kokeilevat heti niitä uusimpia juttuja.

Carla Setola.

- En varmaan kokeile. Luotan vanhoihin konsteihin. Ehkä uusimmat villitykset kuuluvat nuoremmille, toteaa puolestaan Tytti Kaarto.

- Se voi olla välillä vähän järkyttävän näköistä, kun jotkut kokeilevat heti niitä uusimpia juttuja, miettii Carla Setola.

Blogit levittävät kauneustrendejä

Viimeisimpiä villityksiä ovat muun muassa erilaiset irtoripset, magnetisoidut kynsilakat sekä kotimaisen Cailapin markkinoille tuomat silmänrajaustarrat.

- Näiden tarrojen valtti on ehkä se helppous, kun sen oppii. Näistä saa myös tosi näyttävät. Omilla rajauksilla ei ehkä tule tehtyä niin paksua. Näyttävät rajaukset ovat olleet vahvasti esillä muun muassa blogeissa ja tulleet sitä kautta tutuiksi kuluttajille, kertoo Cailap Oy Marketingin ostaja Anniina Niemi.

Mielestäni Suomi tulee jälkijunassa.

Parturi-kampaajaksi opiskeleva Niina Ahosmäki

Internetin lukemattomat blogit levittävät kauneustrendejä maailman ympäri. Kauneuden ammattilaiseksi tähtäävä pitää muotivirtauksia tarkasti silmällä.

- Mielestäni Suomi tulee jälkijunassa. Ruotsikin on paljon Suomea edellä. Nämä uusimmat trendithän tulevat Yhdysvalloista ja rantautuvat sieltä pikku hiljaa meille, toteaa parturi-kampaajaksi opiskeleva Niina Ahosmäki.

Lue seuraavaksi