Laukaassa loukkaantuneet lapset ovat tyttöjä – yksi pääsi jo kotiin

Romahtaneen katon alle jäi viisi ihmistä ja neljä hevosta.

Kotimaa
Laukaan ratsastuskoulun sortunut maneesi.
Laukaan ratsastuskoulun sortunut maneesi 13. helmikuuta.Janne Nousiainen / Lehtikuva
Pelastusajoneuvoja matkalla turmapaikalle.

Kaikki kolme loukkaantunutta lasta ovat tyttöjä Laukaassa tänään keskiviikkona sattuneessa maneesin romahdusonnettomuudessa. Tapaturmassa kuoli yksi kymmenvuotias tyttö. Keski-Suomen keskussairaalan mukaan yksi aikuinen sekä kymmenvuotias lapsi loukkaantuivat vakavasti, mutta heillä ei ole hengenvaaraa.

Keski-Suomen keskussairaalaan kuljetettiin lisäksi kaksi lasta, ja heidän vammansa olivat lieviä. Loukkaantunut aikuinen on ratsastuksenopettaja.

Yksi lapsista kotiutettiin sairaalasta jo keskiviikkoiltana.

Puurakenteisen ratsastusmaneesin katto romahti keskiviikona kello 17 aikaan Laukaassa. Onnettomuus tapahtui Laukaan Ratsastuskoululla Valkolantiellä. Romahtaneessa rakennuksessa oli onnettomuushetkellä sisällä useita ihmisiä sekä hevosia. Romahtaneen katon alta löytyi neljä hevosta, joista kaksi kuoli.

Poliisi on käynnistänyt tutkintatoimet onnettomuuden syyn selvittämiseksi yhdessä Onnettomuustutkintakeskuksen nimeämän tutkintaryhmän kanssa. Poliisi on myös pyytänyt puolustusvoimilta virka-apua tapahtumapaikan eristämiseksi.

Onnettomuusalueen raivaustöitä jatketaan läpi yön. Olosuhteet onnettomuuspaikalla ovat vaativat, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Risto Helminen.

- Kun palokunta tuli kohteeseen, kolme henkilöä saatiin ulos melko nopeasti ja neljäskin, tosin hän oli jo kerennyt menehtyä silloin. Viimeinen löytyi sitten noin reilu tunti sen jälkeen, kun palokunta oli tullut paikalle, Helminen kertoo.

Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa, mutta tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta. Romahtanut maneesi oli rakennettu vuonna 1995.

Keski-Suomen poliisilaitos tiedottaa tutkinnasta lisää huomisen torstain aikana.