Sallassa hiihdetään Guinnessin ennätys

Sallan Latu ry järjestää kolmen vuorokauden yhtäjaksoisen viestihiihdon pääsiäisenä. Kyseessä ei ole kilpailu, jossa tarkoituksena olisi hiihtää mahdollisimman nopeasti, vaan siinä hiihdetään yhtäjaksoisesti sekunnilleen 72 tuntia eli 3 vuorokautta.

urheilu

Tapahtuma alkaa perjantaina 29.3 klo 14.00 Karhulammen jäältä Sallatunturista. Viesti päättyy samaan paikkaan sekunnilleen 72 tuntia myöhemmin eli maanantaina 1.4 klo 14.00. Vaihdot tapahtuvat yöaikana Sallan Jäähallin alueella kirkonkylässä.

Viestiosuudet ja hiihdettävät matkat ovat pituudeltaan 8-18 km, ja arvioitu hiihtoaika on 1-2,5 tuntia per osuus. Yöaikana hiihdettävän osuuden pituus on 10 km, ja sitä varten tehdään pieni kuutamolenkki Ratiskaviitan laavun ympäristöön.

Hiihto on avoin kaikille halukkaille. Järjestäjien tavoitteena on saada tempauksesta innostumaan Sallan Ladun jäsenten ja sallalaisten lisäksi myös paikkakunnalla pääsiäisen aikana lomailevat.

Hiihtotempauksen tavoitteena on muun muassa tuoda esille hiihdon historiaa sekä päästä mukaan Guinnessin ennätyskirjaan maailman pisimpänä yhtäjaksoisena viestihiihtona.

Tapahtuman johtaja, Sallan Ladun puuhamies Pekka Lassila sanoo, että ennätyshiihto sopii juuri Sallaan.

- Sallassa ollaan hiihdon alkulähteellä. Täältä löytyi maailman vanhin suksi Särkiaavalta vuonna 1938. Radiohiilitutkimuksen mukaan suksi on vuodelta 3245 eKr, eli sillä on ikää yli 5 200 vuotta.