Lumitalvi vauhdittaa suksikauppaa

Suomalaiset vallannut murtomaahiihtoinnostus näkyy myös suksikaupassa. Talvilomien alkamisen uskotaan tuovan vielä lisää asiakkaita paitsi suksi-, myös voidehyllyille ja huoltoon.

Kotimaa
Suksia kaupassa.
Yle

Suksikauppa on käynyt hyvin tänä talvena. Useissa pirkanmaalaisissa urheiluvälineliikkeissä menekki arvioidaan jopa viimevuotista paremmaksi. Talvi tuli ajoissa jo joulukuun alussa ja sen jälkeen sää on suosinut ulkoilua.

Suksikauppias Eero Holmala Sastamalan Häijäästä on varsin tyytyväinen kauteen.

- Tämä vuosi on ollut ilman muuta hyvä. Mutta kyllä viime ja edellinenkin vuosi olivat hyviä, hän sanoo.

- Helmi- ja maaliskuu myydään vielä kohtuu hyvin. Monet lopettavat suksimyynni jo hiihtolomien jälkeen, mutta meillä kauppa jatkuu huhtikuulle asti.

Huoltovapaa suksi löi läpi

Myös sukset ovat kehittyneet helppohoitoisempaan suuntaan. Perinteisellä pitoteipillä on ystävänsä ja muutama vuosi sitten tullut niin sanottu huoltovapaa suksi on lyönyt itsensä läpi tänä talvena. Kemialliseen pohjaan perustuva suksi toimii joka kelillä.

- Huoltovapaa suksi on kohtuuhyvä kuntohihdolle, kun ei odota mitään älytöntä luistoa, Eero Holmala sanoo.

- Pito suksessa on älyttömän hyvä ja parhaimmillaan se on hankalissa olosuhteissa.

Myydyimmät murtomaasukset tulevat tällä hetkellä Itävallasta. Myös kotimaiset Peltosen ja Karhun sukset kiinnostavat hiihtäjiä.

Osa liikkeistä tyhjentää jo suksivarastojaan ja tarjoaa alennuksia murtomaasuksista.

- Tälläkin hetkellä myydään pois tiettyjä sarjoja, joissa mallit muuttuvat, Eero Holmala kertoo.

Suksikauppias uskoo, että edessä olevat hiihtolomaviikot ja erilaiset massahiihtotapahtumat vauhdittavat suksi- ja erityisesti voidekauppaa entisestään. Lasketteluvälineiden paras sesonki lienee vasta alkamassa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus