1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Purkasta muotoiltu Steve Jobs painaa viisi kiloa - video

Nuori ukrainalaistaiteilija käyttää purukumia symboloimaan ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet legendojen syntyyn ja ihmisiä, jotka ovat saaneet vaikutteita legendoista.

Ulkomaat
Nainen kiinnittää purukumia tauluun

Ukrainalaisella taiteilijalla Anna Sofia Matvejevalla ovat leuat kovilla töitä tehdessä. Hän nimittäin käyttää materiaalinaan purukumia, joka on ensin pureskeltava pehmeäksi.

Donetskissa asuva Matvejeva pureskeli ystävineen noin tuhatkunta purkkaa, jotka käytettiin tietokonelegenda Steve Jobsin muotokuvan tekemiseen. Noin 250 purkkaa kului Elton Johnin muotokuvaan, ja toiset 250 tarvitaan tekeillä olevaan muotokuvaan Donetskin omasta sankarista - paikallisen jalkapallojoukkue Shakhtarin romanialaisvalmentajaan Mircea Lucescuun.

Ajatus purkkamuotokuvista syntyi joitain kuukausia sitten. Purukumilla on symbolinen merkitys:

- Nuo ihmiset ovat kuuluisia ammattinsa vuoksi, monet muut ihmiset ovat vaikuttaneet heidän kehitykseensä ja he ovat myös vaikuttaneet suuresti muihin ihmisiin. Yksi purukumi on yksi ihminen. Karkeasti ottaen se on symboli, selvensi Matvejeva.

Pureskellut purkat lajitellaan väriensä perusteella ja sen jälkeen niitä lämmitetään mikroaaltouunissa. Jokainen taideteos on valmistuessaan painava - noin viisi kiloa per teos.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi