Ratsastajainliitto haluaa tarkastuttaa maneesien turvallisuuden

Puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskisen mielestä Suomen Ratsastajainliiton koordinoimat tarkastukset olisivat kustannustehokas tapa käydä läpi maneesit ja niiden rakenteet.

Kotimaa
Jukka-Pekka Leskinen pitelee hevosta tallissa
Leena Peltokangas / Yle

Suomen Ratsastajainliitto suunnittelee yhteisiä tarkastuksia ratsastusmaneesien turvallisuuden varmistamiseksi. Liiton puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskinen Kangasalta sanoo, että liiton koordinoimat tarkastukset olisivat kustannustehokas tapa käydä läpi maneesit ja niiden rakenteet.

- Kyllä meidän täytyy nyt vakavasti harkita ja katsoa omat maneesimme läpi. Koska me olemme hevosammattilaisia emmekä rakennusammattialaisia, niin tässä kannattaisi varmaan käyttää sen puolen ammattilaisia hyväksi.

Leskinen haluaa, että turvallisuus hoidetaan kuntoon.

- Jos me koordinoisimme liiton puolelta näitä tarkastuksia, niin saisimme varmaan paljon edukkaammin sen. Liittokin voisi osittain näihin jäsentensä kohdalla osallistua. Lupaan, että jotain tämän tyyppistä tullaan kyllä tekemään.

Ratsastusmaneesien turvallisuus nousi esille, kun maneesin romahdus aiheutti 10-vuotiaan tytön kuoleman Laukaassa keskiviikkona. Onnettomuus johtui ilmeisesti hallin rakenteellisesta viasta.

- Näyttää siltä, että rakenteessa oli joku vika, ja niihin meidän huomio tutkinnassa kiinnittyy, kertoi Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnanjohtaja Kai Valonen Ylen Ajantasa-ohjelmassa.