Taidemaalari Jaakko Sievänen on kuollut

Sieväseen liitettyjä määreitä ovat romantikko, informalisti, ekspressionisti ja uusrealisti. Sievänen tunnetaan myös lukuisista muotokuvateoksistaan.

Taidemaalari ja professori Jaakko Sievänen on kuollut. Sievänen menehtyi torstaina 14. helmikuuta Helsingissä pitkäaikaisen sairauden seurauksena.

Vuonna 1932 syntynyt Sievänen oli mukana perustamassa taiteilijaryhmä Maaliskuulaisia. Sieviseen liitettyjä määreitä olivat muun muassa romantikko, informalisti, ekspressionisti ja uusrealisti.

Vuonna 1957 Sievänen matkusti Italiaan, josta tuli lähes hänen toinen kotimaansa. Italialainen ekspressiivinen ilmaisu ja värimaailma näkyvät myös Sieväsen taiteessa.

Sievänen uudisti myös suomalaista muotokuvataidetta ja maalasi muun muassa Paavo Lipposen ja presidentti Mauno Koiviston muotokuvat. Sievänen harrasti myös spontaaneja muotokuvapiirroksia.

Sieväselle myönnettiin Pro Finlandia -palkinto vuonna 1991. Sievänen toimi Suomen Taideakatemian rehtorina vuosina 1974–1983. Hänet vihittiin Kuvataideakatemian kunniatohtoriksi vuonna 2006.

Sievänen asui Helsingissä, mutta vietti talvet Italian Firenzessä vaimonsa kanssa viimeiset parikymmentä vuotta.