Matkailukeskukset pullistelevat hiihtolomalla

Hiihtolomaviikot täyttävät Kainuun matkailukeskukset. Kokonaisuuden kannalta hiiholomaviikkojen merkitys on kuitenkin vähentynyt.

talviloma
Ukkohallan hallapark.
Ukkohallan hallapark.Ukkohalla

Esimerkiksi Puolangan Paljakassa eteläisen Suomen hiihtolomaviikoilla täyttöaste on noin 80 prosenttia ja Hyrynsalmen Ukkohallassa 65-75 prosenttia majoituskapasiteetista. Täyttöaste on noussut aiempiin vuosiin verrattuna.

Hiihtolomaviikot ovat erityisesti perheiden lomailuaikaa. Keskusten ohjelmatarjonta rakennetaan lasten ja perheiden ehdoilla.

Vaikka hiihtolomaviikot ovat laskettelukeskusten kuumin sesonkiaika, niiden merkitys on muuttunut, sanoo Ukkohallasta toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä.

- Kokonaisuutena hiihtolomaviikkojen merkitys matkailukeskuksille ajatellen koko vuotta ei ole enää niin iso kuin aiemmin on ollut. Kaikki keskukset on kehittneet toimintaansa ympärivuotiseksi ja matkailijoiden määrä jakautuu paljon tasaisemmin.

Vaikka toimintaa on paljon muulloinkin kuin talviaikana, myöntää Kyhälä talven tärkeyden.

- Toki talvi on meilläkin ylivoimaisesti tärkein aika ja sitten hiihtolomat on siellä totta kai tärkeimmät viikot.

Myös Vuokatti on hiihtolomaviikoilla lähes täyteen varattu. Esimerkiksi Vuokatissa Holiday Club Resortsin hiihtolomaviikkojen täyttöaste on noin 85 prosenttia majoituskapasiteetista, sanoo Pohjois-Suomen aluemyyntipäällikkö Pirppa Taljavirta.