yle.fi-etusivu

Poliisi: Oulun ja Kalajoen koulu-uhkailija todennäköisesti sama

Oulun poliisi ei ole toistaiseksi saanut kiinni Oulun Pöllönkankaan koulua torstaina uhannutta henkilöä. Rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen kertoo kuitenkin, että sekä Kalajoen että Pöllönkankaan koulu-uhkausten tekijä on todennäköisesti sama.

Laiton uhkaus
Oulun poliisilaitoksen rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen on mukana nuorisorikosryhmässä.YLE / Kirsi Karppinen

Oulun poliisin rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen arvioi, että torstaisten Kalajoen ja Pöllönkankaan koulujen uhkailujen takana on todennäköisesti yksi ja sama tekijä.

- Netin välityksellä tehdyt uhkaukset ovat olleet hyvin vahvasti samansisältöisiä, Korhonen toteaa.

Poliisilla on johtolankoja tapaukseen liittyen, mutta Korhosen mukaan voi viedä päiviä, ennen kuin tekijä saadaan kiinni.

- Olemme hyvin päässeet aiemmissa tapauksissa tekijöiden jälille. Tällaiset tapauset vaativat aina runsaasti poliisin resursseja, sillä suhtaudumme joka ainoaan uhkaukseen vakavasti, Korhonen kertoo.

Koulu-uhkausten tekijät ovat kiinni jäätyään kertoneet tehneensä uhkaukset vitsillä.

- Aina on sama selitys. Tekijä kertoo heittäneensä läppää. Itse en näe uhkailussa mitään naurun aihetta. Olenkin usein kysynyt kiinni jääneeltä, mitä ajattelisit jos sinua uhattaisiin. Kyllä tekijät ovat myöntäneet, että hekin pelkäisivät uhkailua, Korhonen kertoo.

Alaikäisten kohdalla uhkailusta on annettu sakkorangaistuksia, mutta tapaukset ovat usein edenneet myös syyttäjälle asti.

- Viimeisimmässä selvittämässämme tapauksessa tekijän tietokone määrättiin valtiolle menetettäväksi, Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan Oulun Pöllönkankaan koululla opiskelu jatkuu perjantaina normaaliin tapaan.