Venezuelan oppositiojohtaja syyttää jälleen hallitusta salailusta

Henrique Caprilesin mukaan on merkillistä, että presidentti Hugo Chavez ei puhu julkisesti, mutta allekirjoittaa dokumentteja.

Ulkomaat

Venezuelan oppositiojohtaja Henrique Capriles on jälleen syyttänyt maan halllitusta syöpäleikkauksesta yhä toipuvan presidentti Hugo Chavezin terveydentilan salailusta.

Caprilesin mukaan merkillistä, että Chavez voi allekirjoittaa dokumentteja hyväksyäkseen toimenpiteitä, kuten valuutan devaluoinnin, mutta ei voi puhua julkisesti. Hän sanoi epäilevänsä, että hallitus valehtelee presidentin kyvystä puhua heille ja allekirjoittaa dokumentteja, mikäli Chavez ei ilmesty julkisuuteen.

Chavezia ei ole nähty julkisuudessa sen jälkeen, kun hän matkusti Kuuban pääkaupunkiin Havannaan leikkaukseen 11. joulukuuta.

Varapresidentti Nicolas Maduro kertoi aiemmin tällä viikolla, että Chavez saa uudenlaista hoitoa syöpäänsä ja on aloittanut uuden vaiheen toipumisessaan leikkauksesta.

Ryhmä venezuelalaisia opiskelijoita osoitti torstaina mieltään Kuuban edustuston edessä pääkaupungissa Caracasissa. Mielenosoittajien mielestä Kuuba sekaantuu Venezuelan asioihin.

Mielenosoittajat sanoivat protestoivansa myös Chavezin pitkää poissaoloa vastaan ja hallituksen toimintaa asian hoidossa.

- Emme voi jatkaa epävarmuudessa ja tuuliajolla, opiskelija Gabi Arellano sanoi.

Lähteet: AP, AFP