1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Fennovoiman ydinvoimalahanke etenee nyt suomalaisvoimin

Myöhemmin omistusjärjestelyt saattavat muuttua, mikäli voimayhtiö SF:n omistajat haluavat myydä osakkeitaan. Osaamista on omasta takaa, ilman saksalaista energiajättiäkin, suitsuttaa SF:n toimitusjohtaja.

talous

Saksalainen energiajätti E.ON on tällä erää tyystin irtaantunut Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta. Se on nyt täysin suomalaisten käsissä. Näin sanoo Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja.

Perjantaina kerrottiin, että voimayhtiö SF osti koko E.ONin osuuden Fennovoimasta. Ennestään SF:llä oli 66 prosenttia osakkeista.

E.ONin osuuden osto on hyvä uutinen Fennovoiman suomalaisen omistajakunnan kannalta, sanoo Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja Pekka Ottavainen.

- Nyt kaikki päätökset ja hankkeen eteenpäin vieminen ovat täysin omissa käsissä, toteaa Ottavainen. Hänen mukaansa Pyhäjoen ydinvoimalahanke etenee suunnitellusti ja kuluvan vuoden aikana valitaan laitostoimittaja.

Kauppahintaa Ottavainen ei kerro. Uusia kumppaneita hänen mukaansa hankeessa ei tässä vaiheessa ole, ja kauppa oli vain E.ONin ja SF:n välinen.

Myöhemmin omistusjärjestelyt saattavat muuttua, mikäli SF:n omistajat haluavat myydä osakkeita.

Vuonna 2007, Fennovoiman alkutaipaleella, E.ONin ydinvoimaosaamisella oli suuri merkitys. Nyt osaaminen on Fennovoiman sisällä, toimitusjohtaja Ottavainen korostaa.

Lue seuraavaksi