1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Ville Niinistö: Pääministeri lupasi puhua Anne Holmlundin kanssa homoliitoista

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö on vienyt homoliittokiistan puolueiden puheenjohtatason keskusteluun.

politiikka

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) kertoo keskustelleensa pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) kanssa homoliittoja koskevasta lakialoitteesta. Niinistön mukaan pääministeri lupasi puhua eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajan Anne Holmlundin (kok.) kanssa.

- Katainen lupasi puhua Anne Holmlundin kanssa siitä, että Holmlund huomioisi sen, mitä on hallitusneuvotteluissa sovittu, kertoo Ville Niinistö.

Niinistö sanoo puhuneensa homoliitoista pääministerin kanssa kasvokkain perjantaiaamuna.

- Kataisen muistikuva sovitusta oli sama kuin minulla, kertoi Niinistö.

Hallitusneuvotteluissa hallituksen muut puolueet Kristillisdemokraatteja lukuunottamatta sopivat, että sukupuolineutraalia avioliittoa voidaan viedä eteenpäin hallituksen esityksen sijaan lakialoitteen avulla.

Katainen: Myös Päivi Räsänen oli keskustelussa

Pääministeri Jyrki Katainen vahvistaa, että hän on keskustellut Ville Niinistön kanssa homoliitoista perjantaina. Kataisen mukaan keskustelussa oli mukana myös Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen.

Katainen kertoo, että hän lupasi keskustella lakivaliokunnan puheenjohtajan Anne Holmlundin kanssa ja käydä läpi, mitä hallitusneuvotteluissa sovittiin.

Sukupuolineutraalin avioliiton edistäjien pulma tällä hetkellä on, että lakialoitteen allekirjoittajat eivät muodosta eduskunnan enemmistöä. Kannattajat yrittävät parhaillaan haalia aloitteelle lisää tukijoita.

Seuraavaksi lakivaliokunta selvittää omat voimasuhteensa asiassa ja pohtii, mitä homoliittojen sallimista merkitsevän lakialoitteen kanssa tehdään.

Lue seuraavaksi