1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ministeriö: Romahtaneen maneesin kaltaiset hallit käyttökieltoon ja välittömään tarkastukseen

Asuntoministeri Krista Kiuru kutsuu rakennusalan toimijat koolle ensi viikoksi selvittämään suurten hallien käyttöturvallisuutta.

Ratsastuskoulun maneesin romahtanut katto ja rakenteet Laukaassa. Kuva: Janne Nousiainen / Lehtikuva

Ympäristöministeriö on määrännyt Laukaan maneesin tavoin rakennetut hallit käyttökieltoon ja välittömään tarkastukseen. Ympäristöministeriö kehottaa kuntien rakennusvalvontaviranomaisia asettamaan kolme tiedossa olevaa riskirakennusta käyttökieltoon, kunnes rakenteiden turvallisuus on selvitetty.

Asuntoministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan kuntiin on lähtenyt varoitus ja hallien omistajille käsky tehdä tarkastus. Samankaltaiset hallit on määrätty käyttökieltoon.

Laukaan maneesin kattorakenteen suunnittelijan mukaan aivan samankaltaisia rakenteita on kolmessa hallissa, Sastamalan Äetsässä, Helsingin Östersundomissa ja Pöytyällä.

Kiurun mukaan rakennusten välitön tarkastaminen on käsky. Asuntoministeri painottaa kiinteistönomistajien omaa vastuuta omistamistaan rakennuksista.

Kiuru on lisäksi kutsumassa rakennusalan toimijoita koolle ensi viikoksi selvittämään suurten hallien käyttöturvallisuutta.