1. yle.fi
  2. Uutiset

Kiuru väläyttää hallimääräyksien tiukentamista

Laukaan maneesin kaltaisia halleja on Suomessa jäljellä kolme.

Kotimaan uutiset
Krista Kiuru
Krista KiuruYle

Suurten urheiluhallien turvallisuutta koskeviä määräyksiä saatetaan tiukentaa, asuntoministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo.

- Valitettava totuus on, että laajojen rakenteiden rakennuksiin liittyy varautumista vaativia toimia, ja valitettavasti ohjeistuksista ja määräyksistä huolimatta omistajat ovat usein laiminlyöneet tätä vastuuta.

Kiurun mukaan on selvää, että riskejä jää, jos omistajia ei saada mukaan turvallisuustalkoisiin. Ympäristöministeriö on kutsunut rakennusalan toimijat asian tiimoilta koolle ensi keskiviikkona.

- Nyt ei ole aikaa jäädä miettimään, toimiiko alan itsesääntely tarkastusten suhteen, vai joudutaanko miettimään muita lainsäädännöllisiä toimia.

Ympäristöministeriön Laukaan turmamaneesin suunnittelijalta saamien tietojen mukaan vastaavia rakennuksia on Suomessa kolme, joista kaksi on maneesikäytössä. Ne sijaitsevat Sastamalan Äetsässä, Helsingin Östersundomissa ja Pöytyällä.

Ministeriö on käskenyt kuntien rakennusvalvontaviranomaisia määräämään hallit käyttökieltoon. Kiurun mukaan on selvää, että hallit ovat riskialttiita, kunnes ne on tarkastettu. Normaalisti ympäristöministeriö ei tällaisia suoria määräyksiä anna, mutta nyt Kiuru katsoi menettelyn tarpeelliseksi.

Lue seuraavaksi