Chavezista julkaistiin ensimmäiset kuvat syöpäleikkauksen jälkeen

Venezuelan hallituksen julkaisemissa kuvissa esiintyy hymyilevä Chavez yhdessä tytärtensä kanssa. Chavez ei ole esiintynyt julkisuudessa sitten joulukuun.

Ulkomaat
Hugo Chavez lukee tyttäriensä kanssa lehteä havannalaisessa sairaalassa.
Hugo Chavez poseerasi kuvaajille tyttäriensä kanssa 14. helmikuuta kuubalaisessa sairaalassa, jossa hän saamassa syöpähoitoa.AFP

Venezuelan hallitus on julkaissut presidentti Hugo Chavezista kuvia ensi kertaa sen jälkeen, kun hän meni joulukuussa Kuubaan uuteen syöpäleikkaukseen.

Venezuelan valtiollisen television näyttämissä kuvissa hymyilevä Chavez makaa sängyssä. Paikalla on hänen kaksi tytärtään. Joissakin kuvissa Chavez lukee Kuuban kommunistipuolueen lehden Granman torstaista numeroa.

Hallituksen mukaan kuvat otettiin Kuuban pääkaupungissa Havannassa torstaina.

Hallituksen mukaan Chavezille on asennettu hengitysputki, mikä vaikeuttaa hänen puhumistaan.

58-vuotias Chavez ei ole esiintynyt julkisuudessa sen jälkeen, kun hänet leikattiin 11. joulukuuta. Leikkaus oli neljäs 1,5 vuoden aikana.

Hallitus julkaisi kuvat pian sen jälkeen, kun Venezuelan oppositiojohtaja Henrique Capriles oli jälleen syyttänyt sitä Chavezin terveydentilan salailusta. Capriles kummasteli, että Chavez voi allekirjoittaa asiakirjoja, mutta ei voi puhua julkisesti.

Aiemmin tällä viikolla varapresidentti Nicolas Maduro kertoi, että Chavez saa uudenlaista hoitoa syöpäänsä ja on aloittanut uuden vaiheen toipumisessaan leikkauksesta.

Lähteet: AP, AFP, Reuters