Laukaan maneesin romahduksen tutkinnassa kolme kärkeä

Maneesin romahdus saattaa johtua suunnitteluvirheestä, virheellisistä osista tai rakenteiden kulumisesta. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan syy voi löytyä myös näiden yhdistelmästä.

Kotimaa
Onnettomuustutkintaa Laukaan ratsastuskoulun romahtaneella maneesilla.
Onnettomuustutkintaa Laukaan ratsastuskoulun romahtaneella maneesilla.Lehtikuva

Laukaan ratsastusmaneesin romahduksen tutkinta jatkuu kolmen mahdollisen syyn tai niiden yhdistelmän pohjalta.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan maneesin romahdus saattaa johtua suunnitteluvirheestä, rakenneosien valmistusvirheestä tai rakenteiden heikkenemisestä kuten ruostumisesta ajan kuluessa tai näiden yhdistelmästä.

Paikkatutkinnassa jatketaan mm. teräskehien dokumentointia. Niistä otetaan myös näytteitä jatkotutkimuksia varten. Myös perustusten asianmukaisuus on tutkinnassa.

Onnettomuustutkintakeskus jatkaa sortuneen maneesin tutkintaa yhdessä poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa. Tutkintaa varten on saatu runsaasti kirjallista aineistoa. Poliisi on kuulustellut silminnäkijöitä.

Onnettomuustutkintakeskus tiedottaa tutkinnan etenemisestä seuraavan kerran 25. helmikuuta alkavalla viikolla, ellei tutkinnassa ilmene sitä ennen erityisen merkittävää.

Laukaan ratsastushalli romahti tiistaina illansuussa. Onnettomuudessa kuoli kymmenvuotias tyttö. Lisäksi ratsastuksenopettaja ja toinen tyttö loukkaantuivat. Kaksi tyttöä selvisi romahtaneesta hallista ilman suurempia fyysisiä vammoja.