Rakennusvalvonta: Husön maneesi on edelleen käyttökiellossa

Husön ratsastuskeskuksen maneesi Helsingissä entisen Sipoon alueella on rakennusvalvonnan mukaan yhä käyttökiellossa. Keskuksesta kerrottiin aiemmin, että se olisi saanut luvan käyttää maneesia.

Kotimaa
Husön ratsastuskeskuksen maneesi Helsingin Östersundomissa.
Husön ratsastuskeskuksen maneesi Helsingin Östersundomissa perjantaina.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Tarkastusinsinööri Arto Lind Helsingin rakennusvalvonnasta kertoi Yle Uutisille lauantaina puolen päivän aikaan, että Husön ratsastusmaneesi on edelleen käyttökiellossa.

Aiemmin Husön ratsastuskeskuksesta kerrottiin Yle Uutisille, että se olisi saanut kirjallisen luvan jatkaa ratsastustunteja maneesissa.

Husön ratsastuskeskus on nyt tietoinen käyttökiellon jatkumisesta. Keskuksen mukaan se ei ehtinyt jatkaa maneesissa ratsastustunteja, sillä lumenpudotus katoilta oli puolilitapäivin vielä kesken.

Lindin mukaan tieto ei pidä paikkaansa, vaan käyttökielto on yhä voimassa. Hänen mukaansa maneesin kattorakenteissa on havaittu muutoksia.

Maneesi on saman suunnittelijan suunnittelema kuin Laukaassa romahtanut halli. Helsingissä, entisen Sipoon alueella sijaitseva Husön maneesi on kuitenkin rakenteeltaan erilainen kuin Laukaan onnettomuushalli. Toinen Helsingissä käyttökiellossa oleva halli on Östersundomin ponitallin maneesi, mutta se ei ole tallin nettisivujen mukaan saman rakennuttajan kuin Laukaan turmamaneesi.

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta asetti ratsastusmaneesit väliaikaiseen käyttökieltoon kunnes hallit on tarkistettu ja mahdolliset puutteet korjattu.

Korjattu 13.00: Lisätty rakennusvalvonnan ja Husön ratsastuskeskuksen kommentit. Jutussa kerrottiin aiemmin, että ratsastuskeskuksen käyttökielto olisi purettu.