Hevoskohun tulos: Joka kolmas britti hylkäsi valmisruuat

Brittilehtien kyselyssä 7 prosenttia kertoo lopettaneensa lihansyönnin kokonaan. Kulttuurisyistä hevosenlihasta tehdyt eväät ovat erityisesti Britanniassa vastenmielisiä.

Ulkomaat
Henkilö kasaa ruokapakkauksia laatikkoon.
Tescon työntekijä poisti jauhelihapihvipakkauksia myynnistä ketjun kaupassa Dublinissa, Irlannissa 15. tammikuuta.RTE

Lähes joka kolmas britti on lopettanut valmisruokien syömisen. Näin kertoo brittiläisten sanomalehtien Independentin ja Sunday Mirrorin teettämä yhteiskysely. Nautana markkinoitu hevosenliha on saanut tarkalleen 31 prosenttia jättämään valmisateriat ostamatta, kun taas seitsemän prosenttia on lopettanut lihansyönnin kokonaan.

Tutkimuslaitos ComRes haastatteli runsaat 2 000 aikuista vastaajaa verkossa.

Suuri supermarketketju Waitrose on korostanut, että turvallisella ja luotettavalla ruualla on hintansa eikä elintarvikkeita tule hevosenlihahuijauksen jälkeen ajatella halpatavarana.

- Jos katsotaan vain sitä, kuka myy halvimmalla, lintsaaminen tuoteselitteissä on väistämätöntä, ketjun toimitusjohtaja Mark Price sanoo.

Hevosenlihan syöminen sopii brittikulttuuriin varsin huonosti. Siellä hevonen mielletään enemmän lemmikiksi kuin maatilan eläimeksi, kun taas muualla Euroopassa hevosta syödään vähän paremmalla ruokahalulla.