1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kiljunen valmiina Guzenina-Richardsonin paikalle

SDP:n lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen on valmis uudeksi peruspalveluministeriksi, mikäli paikka tänä keväänä aukeaa. SDP:n on odotettu kierrättävän ministereitään kevään aikana.

politiikka
Anneli Kiljunen
Anneli KiljunenJyrki Lyytikkä / Yle

SDP:n lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen on lupautunut ottamaan hallituksen ministerinpaikan vastaan, mikäli sitä hänelle tänä keväänä tarjotaan. Anneli Kiljunen kertoo keskustelleensa asiasta puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilaisen kanssa.

- Minulla on sataprosenttinen luottamus nykyiseen peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsoniin. Mutta jos ministerivaihdoksia tulee, olen ilmoittautunut olevani käytettävissä, kertoo kansanedustaja Anneli Kiljunen.

Kiljunen kertoo, että puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen on kysynyt häneltä kiinnostustaan ministeriksi. Kiljunen korostaa, että hän itse on ollut asiassa aktiivinen ja käynyt asiasta keskusteluja Urpilaisen kanssa.

SDP:n odotetaan kierrättävän ministereitään kevään aikana. Kiljuselle on kaavailtu paikkaa uudeksi peruspalveluministeriksi. Hän on eduskunnassa nyt kolmatta kauttaan.

19.2.2013 klo 8.15 tehty lisäys: Kiljunen korostaa, että hän itse on ollut asiassa aktiivinen ja käynyt asiasta keskusteluja Urpilaisen kanssa.

Lue seuraavaksi