Chavez palasi Venezuelaan

Syöpäleikkauksessa Kuubassa ollut presidentti kertoi asiasta Twitter-viestissään.

Ulkomaat
Hugo Chavez lukee tyttäriensä kanssa lehteä havannalaisessa sairaalassa.
Hugo Chavez poseerasi kuvaajille tyttäriensä kanssa 14. helmikuuta kuubalaisessa sairaalassa, jossa hän saamassa syöpähoitoa.AFP

Venezuelan presidentti Hugo Chavez kertoo palanneensa kotimaahansa. Chavez on ollut joulukuusta asti Kuubassa, jossa hänelle tehtiin syöpäleikkaus.

Chavez kertoi kotiinpaluussaan maanantaina yhteisöpalvelu Twitterissä julkaisemassaan viestissä.

- Kiitos Jumala. Kiitos rakkaat kansalaiset. Jatkamme hoitojani täällä, Chavez kirjoitti. Hän kiitti myös kuubalaisia ja Kuuban johtoa saamastaan avusta.

- Kiitos Fidel, Raul ja kaikki Kuubassa, hän sanoi viitaten Kuuban presidenttiin Raul Castroon sekä tämän edeltäjään ja veljeen Fidel Castroon.

Varapresidentti Nicolas Maduro kertoo, että Chavez palasi yöllä paikallista aikaa ja on sotilassairaalassa maan pääkaupungissa Caracasissa.

58-vuotias Chavez ei ole näyttäytynyt julkisuudessa sen jälkeen, kun hänet leikattiin 11. joulukuuta. Perjantaina Venezuelan hallitus julkaisi Chavezista kuvia ensi kertaa leikkauksen jälkeen. Hymyilevä Chavez makaili kuvissa vuoteella ja luki lehteä. Paikalla olivat myös hänen tyttärensä.

Leikkaus oli neljäs, joka Chavezille on tehty 1,5 vuoden aikana. Hallitus kertoi viime viikolla, että Chavez saa uudenlaista hoitoa syöpäänsä ja on aloittanut toipumisessaan uuden vaiheen. Hänelle on hallituksen mukaan asennettu hengitysputki, mikä vaikeuttaa puhumista.

Oppositiojohtaja Henrique Capriles on syyttänyt hallitusta Chavezin terveydentilan salailusta.

Lähteet: AFP, AP, Reuters