1. yle.fi
  2. Uutiset

Osmo Rauhalasta Sillanpään juhlavuoden suojelija

Tänä vuonna vietetään kirjailija F.E. Sillanpään 125-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden suojelijaksi lupautuneella taiteilija Osmo Rauhalalla ja Sillanpäällä on yhteys.

kulttuuri
Osmo Rauhala
Osmo RauhalaYle

Sillanpään juhlavuosihankkeen projektipäällikkö Vilja Pylsy sanoo, että taiteilija, maanviljelijä Osmo Rauhalalla ja kirjailija F. E. Sillanpäällä on yhteys maalaisväestön ja luonnon puolestapuhujana.

Rauhala pitää F. E. Sillanpään juhlavuotta tärkeänä asiana Pirkanmaalle ja varsinkin Sillanpään kotikunnan Hämeenkyrön imagolle. Hämeenkyröllä on eväät pärjätä tulevaisuudessa, jos se vain panostaa luonnonläheisyyteen ja kulttuuriin.

- Imagoa luodessa on tärkeää edetä olemassa olevilla vahvuuksilla, Rauhala painottaa.

Hämeenkyrön vahvuuksia ovat kauniit maisemat ja niiden kuvaajana tunnettu Nobel-kirjailija F. E. Sillanpää. Rauhala haluaisi suomalaisten oppivan laajemminkin luomaan brändejä kulttuurin avulla, kuten Ruotsissa on tehty.

Sillanpään merkkivuotta juhlistetaan muun muassa konserteilla, kesäteatterilla, lastenfestivaalilla, sahdin SM-kisoilla ja kirjallisuusseminaarilla.

F.E. Sillanpään seura lupaa, että juhlavuonna Nobel-kirjailijaan ja hänen tuotantoonsa syvennytään uudesta näkökulmasta.

Lue seuraavaksi