Torniolaisnuorille kansainvälisen elokuvakilpailun voitto

Torniolaisnuorten ryhmä nappasi kansainvälisessä The 100 hours film race -kisassa neljä palkintoa: pääpalkinto, paras ohjaus, kuvaus ja miespääosa.

kulttuuri
Nuori nainen (Enni Ojutkangas) ja mies (Raimo Hytti) istuvat hämärässä autossa. Kuva elokuvasta Case Rabbit.
Tero Saikkonen

Torniolaiset nuoret ovat voittaneet kansainvälisen The 100 hours film race -lyhytelokuvakilpailun. Kilpailun ideana oli tehdä annetuista pakollisista elementeistä lyhytelokuva alusta loppuun vain sadassa tunnissa.

Voitto tuli lyhytelokuvalla Case Rabbit, jossa nuori nainen on psykiatrin vastaanotolla pupu-käsinuken kanssa, kertoo tarinassa näytellyt Raimo Hytti. Hänet palkittiin parhaasta miespääosasta.

Pääpalkinnon ja parhaan miespääosan lisäksi Case Rabbit -tiimi palkittiin parhaasta ohjauksesta ja se sai myös jaetun palkinnon parhaasta kuvauksesta.

- Kisoihin osallistuminen on tapa haastaa itseä ja kehittyä elokuvantekijänä. Jos menestystä ja palkintoja tulee, se on ylimääräistä plussaa, kuvailee ohjaaja Joonas Makkonen.

Suurin osa voittoisan ryhmän jäsenistä opiskelee tai on valmistunut Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelmasta. Viime vuoden lopulla järjestettyyn kilpailuun osallistui yli sata joukkuetta eri puolilta maailmaa.

Case Rabbit -elokuvan voi katsella elokuvakilpailun sivuillla (siirryt toiseen palveluun).