Puumala: Susipolitiikka on epäonnistunut

Kansanedustaja Tuomo Puumala (kesk.) on saanut runsaasti palautetta kansalaisilta petopolitiikasta. Puumala selvittäisi ensimmäisenä luotettavasti susien määrän ja liikkeet.

politiikka
Tuomo Puumala
Ari Vihanta / Yle

Keskustan kansanedustaja Tuomo Puumala kritisoi suomalaista petopolitiikkaa. Puumalan mielestä ensimmäiseksi pitäisi selvittää luotettavasti susien määrä ja niiden liikkeet pannoittamalla susia aiempaa enemmän. Kokkolalaiskansanedustaja pitää asiaa asuinpaikkaan liittyvänä tasa-arvo kysymyksenä.

– Ei sitä missään nimessä onnistuneena voi pitää. Olen saanut todella monelta ihmiseltä kommentteja, että meneekö susien arvo ihmisarvon edelle, ne kommentit on otettava tosissaan. Toiseksi tähän liittyy erittäin iso periaatteellinen kysymys siitä, onko eri puolilla Suomea asuvilla ihmisillä samanlaiset ihmisoikeudet - samanlaiset mahdollisuudet turvallisuuden tunteeseen ja samanlaiset oikeudet palveluihin. Tasa-arvoisessa maassa näin pitää olla. Jos joku joutuu oikeasti pelkäämään niin sanottuja pihasusia, niin silloin ollaan hyvin kaukana tasa-arvosta, sanoo Puumala.

– Nyt ei kannata mennä Euroopan unionin selän taakse, sieltä on sanottu vain, että tarvitaan riittävä suojelun taso. Suomi voi kansallisin toimenpitein päättää, miten ihmiset tulevat eripuolilla Suomea kohdelluksi.