1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Katolinen kirkko tarjonnut kuopiolaiskirkosta 800 000 euroa – myynnistä päätetään kesällä

Johtokunta esittää, että Kuopion evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä möisi kirkon taloustilanteensa helpottamiseksi. Kirkkovaltuuston on määrä päättää myynnistä kesäkuussa.

Kotimaan uutiset
Männistön kirkko
Toni Pitkänen / Yle

Kuopion evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän suunnitelma Männistön vanhan kirkon myymisestä katoliselle kirkolle etenee. Katolinen kirkko Suomessa on tehnyt kirkosta 800 000 euron ostotarjouksen. Kauppaan sisältyy kirkkorakennus urkuineen ja tontteineen.

Kuopion evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta päätti tiistaina, että kirkon myymistä esitetään yhteiselle kirkkoneuvostolle. Kirkkoneuvosto käsittelee asiaa maaliskuussa ja kirkovaltuusto näillä näkymin kesäkuussa.

Mikäli Männistön vanha kirkko päätetään myydä, päätöksen tulee saada vielä kirkkohallituksen vahvistus.

Johtokunta esittää myös, että seurakunnan Penkereen leirikeskus myytäisiin 350 000 eurolla. Kiinteistöt aiotaan myydä yhtymän taloudellisen tilanteen parantamiseksi.

Kuopion kaupungin Sisälähetysyhdistys rakennutti Hannukselan rukoushuoneeksi nimetyn rakennuksen Männistöön vuonna 1913. Kirkoksi se vihittiin vuonna 1945. Männistön vanhassa kirkossa on tehty peruskorjaus vuosina 2002 - 2003.

Lue seuraavaksi