Kiljunen valmis ministeriksi, mutta kiistää keskustelleensa asiasta Urpilaisen kanssa

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen haluaa kiistää, että puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen olisi jo pyytänyt häntä uudeksi peruspalveluministeriksi. Halujaan ministeriksi Kiljunen ei edelleenkään kiistä.

politiikka
Kansanedustaja Anneli Kiljunen (sdp)YLE

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen kertoi maanantaina Yle Etelä-Karjalalle, että hän on tarvittaessa valmis peruspalveluministeriksi, mikäli häntä kyseiseen tehtävään pyydetään. Yön yli nukuttuaan Kiljunen haluaa vielä tarkentaa puheitaan. Sanatarkasti Kiljunen kertoo tiistaina näin:

- Toivon, että nykyinen peruspalveluministeri jatkaa nykyisen hallituskauden loppuun asti ja hän saa siltä osin minun täyden tuen tähän tehtävään. Se on minun ensisijainen tavoite. Mutta on ymmärrettävä niissä tilanteissa, että jos mahdollisia tehtävävaihdoksia tulee, minun tehtäväni on myös harkita sitä, jos sitä minulle esitetään.

Kiljunen toivoisi keskustelun ministerikierrätyksen ympärillä laantuvan:

- Puolueemme puheenjohtaja on ilmaissut, että hän puolessa välissä kautta harkitsee eri ministereitten tehtäviä ja mahdollisia vaihdoksia. Tämä on varmasti aiheuttanut osaltaan keskustelua siihen, että pohditaan myös peruspalveluministerin salkun vaihtoa. Mutta kyllä meidän ensisijainen tavoite on, että nykyinen peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson jatkaa, ja se on sitten puolueemme puheenjohtajan asia pohtia sitä, jos hän joidenkin ministereiden osalta mahdollisia vaihdoksia tekee. Sekin vaihtoehto on, että yksikään ministeri ei vaihdu, toteaa Kiljunen.

Kiljunen kiistää keskustelut ministerikierrätyksestä Urpilaisen kanssa

Kansanedustaja Anneli Kiljunen kiistää tiistaina päivällä, että puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen olisi pyytänyt häntä ministeriksi tai että hän olisi keskustellut asiasta Urpilaisen kanssa.

- Olen vain kertonut Jutta Urpilaiselle, että minulla on täysi luottamus peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsoniin.