1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Telttakamina kuumaksi ja keittiö hankeen

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset kokeilee talvisia leiritaitojaan Evolla loppuviikon ajan. Sisätiloja leirillä ei ole lainkaan, vaan nuoret partiolaiset elävät taivasalla ja teltassa.

Kotimaan uutiset
kenttäkeittiö Vinkuli 2012 tapahtumassa
Espoon partiotuki

Melkein 350 pääkaupunkiseudulta tulevaa partiolaista on valinnut talvilomansa kohteeksi hämäläisen lumisen metsän ja Evon retkeilyalueen Hämeenlinnassa. Helmi-talvileirillä partiolaiset pääsevät käytännössä kokeilemaan taitoja joihin ei kaupunkiympäristössä ole mahdollisuutta.

Leirin ohjelma painottuu erätaitoihin ja talvisessa luonnossa selviytymiseen. Lisäksi partiolaiset pääsevät kokeilemaan erilaisia talviurheilu- ja liikkumislajeja. Helmi-leiri toimii täysin vapaaehtoisvoimin. Yli 15-vuotiaat hoitavat ohjelman ja leirin sujumisen 7-14-vuotiaille.

Helmi on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ensimmäinen koko piirin talvileiri. Yli 12-vuotiaat ovat talviluonnossa koko leiriajan keskiviikosta sunnuntaihin. Nuorimmat saavat kokeilla talvitaitojaan kaksi päivää perjantaista lauantaihin.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset on pääkaupunkiseudun suurin nuorisojärjestö, joka edustaa yli 130 partiolippukuntaa ja 9 000 partiolaista.

Lue seuraavaksi