Tykkimäki tiedostaa menettävänsä jätskilläkävijät

Huvipuiston toimitusjohtaja Sakari Pasanen myöntää, että sisäänpääsymaksu tarkoittaa Tykkimäelle tietyn asiakaskunnan menettämistä. Hän ei silti koe menetystä suurena, koska suurin osa puiston kävijöistä on lapsiperheitä.

viihde
Lapsia keinukarusellin kyydissä
Tykkimäen huvipuisto

Tykkimäelle ei enää ensi kesänä astella ilman sisäänpääsymaksua. Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasasen mukaan toinen vaihtoehto olisi ollut korottaa rannekkeen hintaa.

- Puiston ylläpito- ja palkkakustannukset ovat nousseet sen verran, että säästötoimenpiteitä tarvittiiin. Ranneke on lapsille se tärkein juttu, joten emme halunneet korottaa sen hintaa, Pasanen kertoo.

Rannekkeenostajan ei kuitenkaan tarvitse maksaa erikseen sisäänpääsymaksua. Pasanen tiedostaa, että sisäänpääsymaksun lisääminen poistaa tietyn asiakaskunnan puistosta. Monille nuorille Tykkimäki on ollut mieluisa ajanviettopaikka.

- Ei sinne jäätelölle tulla, kyllä me sen uskomme ja tiedämme. Suurin osa puiston kävijöistä on kuitenkin lapsiperheitä. Siinä mielessä suuresta menetyksestä ei ole kysymys, Pasanen toteaa.

Tykkimäen kilpailijoista Särkänniemessä sisäänpääsymaksu on 10 euroa, Linnanmäellä ilmainen. Linnanmäki poistaa ensi kesänä käytöstä lasten rannekkeet ja jatkossa rannekkeen hinta on sama kaikille.

Vesipuistosta toivotaan uutta vetonaulaa

Pasanen painottaa myös sitä, että Tykkimäellä on paljon ilmaistakin koettavaa. Esimerkiksi eläinfarmista ei kuitenkaan haluttu lähteä karsimaan.

Ei sinne jäätelölle tulla, kyllä me sen uskomme ja tiedämme.

Sakari Pasanen

Tykkimäelle on luvassa myös uutta, ensi kesänä avataan seikkailurata, pidemmän tähtäimen tavoitteena on vesipuisto.

- Vesipuiston olisi tarkoitus valmistua kesäkuussa 2014, siitä neuvotellaan torstaina tarkemmin, Pasanen kertoo.

Pasanen toivoo vesipuistohankkeen toteutuvan, koska se voisi tuoda Kouvolaan lisää pidempään viihtyviä kävijöitä. Vesipuiston toteuttamista pohditaan kuitenkin tarkoin.

- Se olisi noin viiden miljoonan investointi, ja takataskussa ei ole sellaista summaa. Joutuisimme lähtemään liikkeelle lainarahalla.