Toimivat roolit ovat työyhteisössä tarpeen

Kyvyttömyys ilmaista omia tarpeitaan voi olla tyypillisin syy ristiriitoihin työpaikalla. Ristiriitoja syntyy, kun ihmiset eivät osaa puhua keskenään. Yksin puurtamista parempia tuloksia saataisiin kouluttajan mielestä yhteisöllisyydellä. Sen sijaan roolit työpaikalla eivät ole huono asia – jos niitä ei ole puettu päälle väkisin.

Kotimaa
Teatteri-ilmaisun ohjaaja Anni-Veera Aitolehti
Sari Vähäsarja / Yle

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Anni-Veera Aitolehti on erikoistunut draamamenetelmin tapahtuvaan esiintymis- ja vuorovaikutuskoulutukseen. Hän antaa kevään aikana koulutusta muun muassa työyhteisötaidoissa Centria ammattikorkeakoulussa Kokkolassa.

Työpaikan perustaitoihin kuuluvat esimerkiksi tervehtiminen, ystävällisesti puhuminen, kunnioitus ja sovitusta kiinni pitäminen. Ne ovat maalaisjärjellä ajatellen itsestäänselvyyksiä, mutta paineet vievät tavat helposti unohduksiin, sanoo Aitolehti.

Tyypillisimmillään ongelmia tulee, kun ihmiset eivät osaa ilmaista tarpeitaan, kuten tuen tarvetta.

– Pitäisi jaksaa puurtaa yksin, olla paras ja tehdä eniten tunteja. Parempiin tuloksiin päästäisiin kuitenkin yhteisöllisyydellä, ideoiden jakamisella. Itse koen, että parhaat ideat syntyvät vastavuoroisuudella, sanoo Aitolehti.

Roolit ovat tarpeen

Käytös työpaikalla heijastelee usein lapsuuskodin kokemuksia ja rooleja.

Käytös työpaikalla heijastelee usein lapsuuskodin kokemuksia ja rooleja.

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Anni-Veera Aitolehti

Osa työyhteisön rooleista näkyy oudollekin tulijalle nopeasti ja selvästi, osa pysyy kauemmin pinnan alla. Kunkin rooleja voidaan esimerkiksi koulutuksen avulla purkaa ja pohtia - olenko minä aina kahvinkeittäjä tai naurattaja.

Aitolehti näkee silti työelämän roolit positiivisina. Niitä ilman ei voi olla. Tunnistamisen paikka on kuitenkin ymmärtää, jos on joutunut rooliin, jossa ei viihdy. Tällöinkin pätee vanha totuus: toista on vaikea muuttaa, siksi on paras aloittaa itsestä.

Toinen peilaa toistaan

Esiintymis- ja työsuhdetaitoja voidaan vahvistaa teatteri-ilmaisun sekä psyko- ja sosiodraaman menetelmillä. Peleissä, leikeissä ja harjoitteissa ihmiset ryhmäytyvät, tulevat nähdyiksi ja kuulluiksi, sanoo Aitolehti. Ihmiset peilaavat jatkuvasti sitä, miten näkevät toisen. On keinoja löytää oma minä.

– Kunhan ei vedä itseään lukkoon ja suhtaudu asiaan pelon kautta, varoittaa Aitolehti.

Aitolehti muistuttaa, että itsetuntemus on todella vaikea laji ja koko elämän kestävä prosessi. Kursseilla on syntynyt suuria ahaa-elämyksiä, kun ihminen oivaltaa, ettei edes tiedä miten hengittää.