Zhirinovski väläyttää taas: Meteoriitti oli Yhdysvaltain asekoe

Venäläinen kohupoliitikko Vladimir Zhirinovski sanoo, että ulkoavaruudesta ei voi pudota mitään, vaan kaikki on ihmisten tekosia.

Ulkomaat
Vladimir Zhirinovski puhumassa lehdistötilaisuudessa Moskovassa.
Vladimir Zhirinovski puhumassa lehdistötilaisuudessa Moskovassa 1. helmikuuta.Juri Kochetkov / EPA

Venäläinen kohupoliitikko Vladimir Zhirinovski ei usko, että Uralin alueelle viime viikolla pudonnut meteoriitti olisi peräisin ulkoavaruudesta. Zhririnovskin mukaan kyseessä oli Yhdysvaltain tekemä asekoe.

- Ne eivät olleet meteoriittejä, ne olivat amerikkalaisia testaamassa uusia aseitaan, Zhirinovski väitti Independent-lehden mukaan.

- (Yhdysvaltain uusi ulkoministeri) John Kerry halusi varoittaa (Venäjän ulkoministeri Sergei) Lavrovia maanantaina. Hän etsi Lavrovia, Lavrov oli matkoilla. Hän halusi vatoittaa Lavrovia provokaatiosta Venäjää vastaan, Zhirinovski sanoi viitaten Kerryn puheluyritykseen.

Zhirinovskin mukaan on mahdottomuus, että meteoriitteja sataisi Venäjälle. Hänen mukaansa ulkoavaruudesta ei voi tulla mitään Maahan.

- Sieltä ei koskaan putoa mitään, jos jotain putoaa, se on ihmisten tekosia.

Zhirinovskin kommentit tuskin aiheuttavat mitään diplomaattisia keskusteluja maiden välillä. Kansallismielisen poliitikon tempaukset ovat useimmiten olleet lähinnä erikoisia, ja hän on lisäksi kunnostautunut muun muassa nyrkkitappeluilla parlamentissa, kertoo Independent. Viime kuussa hän sai niskaansa hapankaalia kiukustuneelta naiselta.

Maahan syöksynyt tulipallo aiheutti räjähdyksen, jonka seurauksena noin 1 500 ihmistä loukkaantui Tsheljabinskin kaupungissa ja sen ympäristössä. Räjähdys rikkoi myös vajaat 5 000 rakennusta.