Hyppää sisältöön

Liikesalaisuus pitää Putous-äänet piilossa

Putous-ohjelma huipentuu ensi viikonloppuna, kun vuoden sketsihahmo valitaan. Ohjelmassa ei julkaista yleisön antamia äänimääriä. Tämä on laittanut liikkeelle huhumyllyn, jonka mukaan tuotantotiimi valitsisi voittajan.

Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Sen suuremmasta salaliitosta ei MTV3:n edustajan mukaan kuitenkaan ole kyse.

- Tähän liittyy paljon muitakin tahoja kuin vain ohjelman tuotantoyhtiö tai kanava. Tässä on myös teleoperaattorit mukana näissä äänestysalustoissa ja tämä on liiketoimintaa, joten äänestysluvut ovat myös liikesalaisuuksia, sanoo sosiaalisen TV:n toiminnoista vastaava tuottaja Martti Lindholm MTV3:lta.

- Tämä on ihan yleinen käytäntö, että emme tuo mitään lukuja esille. Tässä ei silti toimita mitenkään poikkeuksellisesti verrattuna muihin äänestyksiä sisältäviin ohjelmiin.

Katsojien puheissa on virinnyt epäilyksen poikanen siitä,  että ohjelman tuotantotiimi päättää loppupeleissä Sketsihahmokisan voittajan. Martti Lindholm tyrmää ajatuksen täysin.

- Meille kanavana kaikki nämä Putous-hahmot ovat kaikki yhtä tärkeitä. Meidän tai tuotantoyhtiön ei ole mitään järkeä lähteä manipuloimaan näitä äänestystuloksia, vaan me haluamme antaa katsojille se valta siitä, miten ohjelma tai sen sisältö etenee ja kuka putoaa ja kuka etenee milläkin viikolla. Näin tullaan toimimaan myös jatkossa, Lindholm kuittaa

Tekniikan pettäessä valta siirtyy kanavalle

On olemassa kuitenkin poikkeustilanne, jolloin lopputulos on kanavan käsissä.

- Puhutaan sellaisista teknisistä ongelmista, mihin meillä TV-kanavana ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa. Jos tekniikka pettää, teemme ratkaisun kaiken sen tiedon pohjalta, missä vaiheessa äänestyksessä ollaan sillä hetkellä, kertoo sosiaalisen TV:n toiminnoista vastaava tuottaja Martti Lindholm.

- Tällaista tilannetta en kuitenkaan muista tapahtuneen kertaakaan. Tällainen pykälä on lisätty Putous-äänestyksen sääntöihin ja ohjeisiin, ihan vain kaiken varalta.