1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Holmlund helpottunut synninpäästöstä

Puhemiesneuvoston kannanotto osoittaa Holmlundin mukaan sen, että hänen toimistaan on julkisuudessa levitetty väärää tietoa.

politiikka

Eduskunnan lakiasiainvaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok.) on tyytyväinen siihen, että puhemiesneuvosto tutki hänen toimensa valiokunnan johdossa. Holmlundin mielestä hänen toimistaan on syntynyt erittäin laajasti käsitys, että hän olisi toiminut jollain tavalla väärin tai ohjeiden vastaisesti.

Puhemiesneuvoston kannanotto osoittaa Holmlundin mukaan sen, että hänen toimistaan on julkisuudessa levitetty väärää tietoa.

- Väitteet siitä, että olisin toiminut jollain tavalla väärin eli käyttänyt verukkeena sitä, että aloitteessa ei ole sataa nimeä, ei pidä paikkaansa. Olen noudattanut senkin osalta puhemiesneuvoston ohjeita niin kuin kaikessa muussakin jokaisen lakialoitteen kohdalla.

Holmlundin mielestä homoavioliittoja koskevan lakialoitteen kohtalo on täysin valiokunnan omissa käsissä, sillä kuka tahansa valiokunnan jäsen voi halutessaan esittää asian ottamista käsittelyyn. Holmlund ei kuitenkaan itse aio nostaa aloitetta pöydälle.

- Itse katson, että puheenjohtajana toimin objektiivisesti. Minä lähden siitä, että kaikki aloitteet ovat samalla viivalla liittyen siihen montako nimeä niissä on. Eli käytännössä yli sadan nimen aloitteet saavat joka tapauksessa jonkinasteisen käsittelyn ja ne nostan itse aina esille.

Silloin kun on kyse alle sadan nimen aloitteesta, Holmlundin mukaan valiokunta noudattaa jatkossakin eduskunnan tapaa. Tällainen aloite otetaan käsittelyyn vain silloin, jos enemmistö sitä haluaa tai silloin, jos siihen liittyy hallituksen esitys.

Lue seuraavaksi