Venäjän nykyteatteri esittäytyy Imatralla

Uusi teatterifestivaali tuo Imatralle huippuryhmiä Pietarista. Venäläistä nykyteatteria tarjoaa neljä teatteriryhmää ja nykytanssiteatteri.

kulttuuri
Katri Lätt

Keskiviikkona alkava uusi teatterifestivaali tuo Imatralle huippuryhmiä Pietarista. Venäläistä nykyteatteria tarjoaa neljä teatteriryhmää ja nykytanssiteatteri.

Neva-Saimaa Teatterisillan ovat tuottaneet Katri Lätt ja Kamran Shahmardan, jotka ovat pitkään pyörittäneet Imatralla Mustan ja Valkoisen teatterifestivaalia. Heidän ajatuksenaan on tehdä tutuksi venäläistä kulttuuria ja purkaa raja-aitoja.

Useimmissa esityksissa on myös suomennokset, kertoo Katri Lätt.

- Ravintola Teatterissa Etydi-teatterin esityksistä heijastetaan englanninkielinen tekstitys valkokankaalle, Karelia-salin Pro Turandot -esitykset simultaanitulkataan suomeksi ja lauantaina Takoi-teatterin Olen unohtanut tärkeimmän -esityksessä heijastetaan suomenkielinen tekstitys valkokankaalle.

Ohjelmistoon on valittu venäläistä nykyteatteria.

- Esitykset on valittu sillä perusteella, että ne edustavat 2000-lukua ja niissä tulee hyvin esiin Venäjän nykypäivä, ja kaikki teatterit ovat hyvin tunnettuja, Lätt toteaa.

Huippuna huippujen joukossa on perjantaina Andrey Moguchin ohjaama versio Karlo Cozzin vanhasta kiinalaisesta sadusta Pro Turandot. Näyttelijät ovat sovittaneet sen nykymaailmaan. Siinä nähdään näyttelijäimprovisaatioita savumaailmassa.

Esitys on palkittu Venäjän tärkeimmällä teatteripalkinnolla, ja ohjaaja on saanut laajaa kansainvälistä tunnustusta.