Huhtasuon elinkaarimalli kiinnostaa maailmalla

Jyväskylän Huhtasuolle rakennettava koulu-päiväkoti kiinnostaa maailmalla. Elinkaarimallilla rakennettava suurkohde on yksi kaupungin suurimmista rakennuskohteista tänä vuonna.

Kotimaa

Jyväskylän Huhtasuolle rakenteilla oleva koulu-päiväkoti investointi on saanut kansainvälistä huomiota. Jyväskylä on mukana kansainvälisessä hankinta- ja kilpailutushankkeessa, jossa on mukana 14 hankekumppania eri puolilta Eurooppaa. Huhtasuon suunnitelmia ja toteutustapaa on esitelty hankekumppaneille ja se on saanut osakseen mielenkiintoa.

Huhtasuo kiinnostaa erityisesti sen vuoksi, että hanke toteutetaan niin sanottuna elinkaarihankkeena.

Kiinteistökehityspäällikkö Mikko Lepo Jyväskylän kaupungista sanoo, että Jyväskylä rakennuttaa kohteen YIT:llä.

- Itse elinkaarimallissa on kysymys hankintamallista, jossa valittava palveluntuottaja eli meidän tapauksessa YIT sekä suunnittelee, rakentaa että ylläpitää sitten tulevia kiinteistöjä noin 20 vuoden ajan.

Rakentaja vastaa myös kohteen käytettävyydestä kaiken kaikkiaan siitä että se on koululaisille ja päiväkotilapsille asianmukaisessa kunnossa, sanoo Lepo.

Huhtasuo on iso hanke

Huhtasuon investoinnin arvo on rakennusvaiheessa noin 35 miljoonaa euroa ja kahdenkymmenen vuoden elinkaaren aikana kaikkiaan noin 60 miljoonaa euroa. Kyseessä on tällä hetkellä Jyväskylän kaupungin suurin rakennushanke.

Suurhankkeen ensimmäiset osat valmistuvat ensi kesänä, sanoo kiinteistökehityspäällikkö Mikko Lepo Jyväskylän kaupungista.

- Huhtasuolla on tällä hetkellä rakenteilla kaupungin erityiskoulu sekä Huhtasuon päiväkoti, jotka valmistuvat tulevana kesänä .

Ensi syksyllä lähtee rakentumaan yhtenäiskoulurakennus, joka valmistuu sitten kesällä 2015.