1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Apple joutui verkkohyökkäyksen kohteeksi

Applen mukaan joidenkin sen työntekijöiden koneisiin tunkeuduttiin, mutta tietoja ei ilmeisesti päätynyt vääriin käsiin. Isku liittynee yhdysvaltalaisyrityksiin viime aikoina kohdistuneisiin kyber-hyökkäyksiin.

Ulkomaat
Applen logo ihmisten yläpuolella
Justin Lane / EPA

Tietotekniikkajätti Apple kertoo, että joidenkin sen työntekijöiden tietokoneisiin on tunkeuduttu. Yhtiön mukaan hyökkääjät eivät ilmeisesti onnistuneet varastamaan tietoja sen tietojärjestelmästä.

Apple kertoo tekevänsä yhteistyötä Yhdysvaltain viranomaisten kanssa jäljittääkseen hakkerit. Applen mukaan tunkeutumisyritys liittynee useisiin yhdysvaltalaisyrityksiin viime aikoina kohdistuneisiin kyber-hyökkäyksiin. Muun muassa Twitter ja Facebook sekä muutamat yhdysvaltalaislehdet ovat joutuneet vastaavien hyökkäysten kohteiksi.

Hyökkääjät ovat käyttäneet hyväkseen Oraclen Java-ohjelmiston virhettä. Applen mukaan haittaohjelma levisi ohjelmistokehittäjien käyttämältä nettisivustolta.

The New York Times -sanomalehden mukaan yhdysvaltalainen tietoturvayhtiö on löytänyt pitävät todisteet siitä, että Kiinan armeija on osallistunut tietokonehakkerointiin.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi