Raasepori harkitsee väkensä vähentämistä

Budjettivajeesta kärsivä Raaseporin kaupunki voi joutua irtisanomaan henkilökuntaansa ensi vuonna. Kaupungin työntekijöillä on kuntien yhdistymisen jäljiltä ensi vuoteen asti voimassa irtisanomissuoja.

Raasepori

Raaseporin kaupungin budjetti on reilut kaksi miljoonaa euroa alijäämäinen. Ensi vuodesta lähtien kaupunki saattaa hakea säästöjä irtisanomalla henkilökuntaansa.

Tähän asti se ei ole ollut mahdollista, koska Raaseporin muodostuessa työntekijöille taattiin viiden vuoden irtisanomissuoja.

Raasepori on kartoittanut henkilöstön halukkuutta esimerkiksi palkattomiin vapaisiin ja osa-aikaeläkkeisiin. Näillä keinoilla ei kuitenkaan kaupungin mukaan saavutettaisi suuria säästöjä.

Irtisanomissuoja loppuu

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Anders Wallsin (r.) mukaan tilannetta voidaan tarkastella läpikotaisin juuri ensi vuonna.

Wallsin mielestä Raaseporin henkilöstörakenne ei ole nyt ihanteellinen. Väen vähentämisestä hän sanoo sen verran, että osa toteutuu eläköitymisen kautta. Mitään määriä Walls ei pysty sanomaan.

Budjettivajeen pari miljoonaa euroa vastaa 50 työntekijän kustannuksia. Tämä merkitsisi laskennallisesti sitä, että yksi 40:stä työntekijästä saisi lähteä. Raaseporin palveluksessa on pari tuhatta ihmistä.