Kiinteistölautakunta kahden vaiheilla Katajanokan suhteen

Helsingin kiinteistölautakunta suhtautuu ristiriitaisesti suunnitelmaan vaihtaa maailmanpyörä uimarantavaihtoehtoon Katajanokalla. Lautakunta käsittelee tontin vuokraamista maailmanpyöräyritykselle tänään.

Kotimaa
Kanavaterminaali Helsingin Katajanokalla.
YLE

Englantilainen United International Leisure haluaa rakentaa puretun kanavaterminaalin tontille maailmanpyörän.

Helsinkiläinen mainostoimisto N2 Helsinki puolestaan mielii rakennuttaa paikalle Platta-nimellä kulkevan uimarantakokonaisuuden. Siihen tulisi muun muassa vedessä kelluvia uima-altaita ja ravintoloita.

Kolmannen ehdotuksen mukaan molemmat suunnitelmat toteutuisivat ja Katajanokalle nousisi sekä maailmanpyörä että Platta.

Uima-Platan takana oleva N2 Helsinki toivoo, että lautakunta jättäisi tontin vuokrausasian vielä pöydälle. Maailmanpyörähanke puolestaan vaatii pikaisia päätöksiä, jos pyörä halutaan saada pystyyn vapuksi.

Pyörä kuulostaa hyvältä

Lautakunnan puheenjohtaja Piia Pakarisen mukaan kelluvien uima-altaiden ja ravintoloiden kokonaisuus on vielä hyvin alkutekijöissä, eikä välttämättä riitä syrjäyttämään jo suunniteltua maailmanpyörä-hanketta.

- Tässä joudutaan kyllä ihan selvittämään onko se toteuttamiskelpoinen. Tällä hetkellähän siinä rannassa on saarten alusten satamapaikka ja ylipäätään se alue kuuluu Helsingin satamalle.

Pakarinen on itse enemmän maailmanpyörän kannalla ja toivoo, että asiasta tehtäisiin päätöksiä tänään.

- Ihan hyvä, että siihen tulisi nyt jotain ja nyt meillä on yksi valmisteltu hanke siinä listalla, joka kuulostaa itseasiassa oikein hyvältä, Pakarinen ennakoi.