1. yle.fi
  2. Uutiset

Hevosenlihakohu sataa teurastajan laariin

Iittiläisen teurastamon yrittäjä iloitsee siitä, että hänen asiakaskuntansa laajenee, samaan aikaan kun maailmalla kohistaan hevosenlihan eksymisestä naudanlihapaketteihin.

Kotimaan uutiset
Hevosenlihaa leikataan teurastamossa.
Hevosenlihaa leikataan teurastamossa.Yle

Euroopassa vilkasta keskustelua aikaan saanut hevosenlihakohu ei ole ainakaan Iitissä heikentänyt hevosenlihan suosiota. Liha REM -teurastamon yrittäjä Antti Raanoja sanoo, että kohu on voinut jopa kasvattaa hevosenlihan suosiota.

- Tuntuu vähän siltä, että kohu sataa laariin. Suomalainen on rehellinen ja ilmoittaa, jos hevosenlihaa laitetaan johonkin tuotteeseen. Se on meidän valtti tässä, Raanoja toteaa.

Raanoja kertoo, että hevosenlihalla on tällä hetkellä hyvä kysyntä. Sen eteen on tehty markkinointityötäkin, mutta teurastamon asiakaskunta on alkanut kasvaa nyt samaan aikaan hevosenlihakohun kanssa.

- Meiltä lähtee hevosenlihaa ravintoloille, suoramyyntipisteille, palvaamoille ja en tiedä johtuuko hevosenlihakohusta vai mistä, mutta nyt suurempikin teollisuus on alkanut kiinnostua kotimaisesta hevosenlihasta.

Myös iittiläisestä lihakaupasta, Benjamin maatilatorilta kerrotaan, että hevosenlihalle on jatkuva kysyntä. Lihamestari Ilkka Ripatin mukaan hevosenliha on saanut uuden asiakasryhmän kolmekymppisistä pariskunnista.

- Pariskunnat menevät jonkun kaverin luokse, joka laittaa muille pariskunnille ruokaa. He kilpailevat erikoisuuksien laittamisesta ja hevosenliha on vähän harvinaisempaa, Ripatti kertoo.

Lue seuraavaksi