Seuraa hylkeiden perhe-elämää webbikameran välityksellä

Aiemmin on voinut tutustua muun muassa sääksen ja merimetson elämään pesien lähelle sijoitettujen kameroiden välityksellä. Nyt netissä voi seurata reaaliaikaisesti myös hylkeiden elämää.

Kotimaa
Harmaahylje eli halli.
Harmaahylje eli halli.Jaakko Kyläsalo / Yle

Turun ammattikorkeakoulun koordinoiman Baltic Sea Now -hankkeen välittämän webbikameran kautta on mahdollista kurkistaa hylkeiden elämään Viron Saarenmaalla.

Vilsandin luonnonpuistossa sijaitseva kamera kuvaa saarta, joka on suosittu lisääntymis- ja lepäilypaikka hylkeille. Kuvayhteyden lisäksi tarjolla on myös ääniyhteys.

Vastikään kameran kautta avautui projektin tiedotteen mukaan näkymä varsin harvan todistamaan tapahtumaan - hylkeiden perhe-elämään. Hyvässä lykyssä katsoja voi päästä todistamaan hyljepienokaisen ruokailua. Juttua kirjoittaessa tosin videopalvelussa avautui ainoastaan näkymä talviselle, tyhjälle rannikolle.

Kolmivuotisessa BalticSeaNow.info -hankkeessa on kehitetty uudenlaisia keinoja edistää ympäristötietoisuutta ja aktivoida keskustelua Itämeren tilasta. Itämeren luontoa on tuotu ihmisten ulottuville muun muassa uudenlaisilla luontokohteiden seuranta- ja tiedonvälitysmenetelmillä.

Hanke päättyy helmikuun lopussa mutta sen nettisivustoa ylläpidetään jatkossakin. Seuraa hyljekameraa täällä (siirryt toiseen palveluun)!