Onko kaupan maito liian prosessoitua?

Moni maitovaivoista kärsivä on saanut avun käsittelemättömästä raakamaidosta. Virallisesti prosessoinnin yhteys vatsavaivoihin kiistetään.

Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Joka viides suomalainen kärsii laktoosi-intoleranssista. Lisäksi maito aiheuttaa muita vaivoja, kuten ihottumaa ja allergiaa. Moni on saanut avun käsittelemättömästä raakamaidosta, jota ei ole homogenoitu eikä pastöroitu. Asiasta kerrotaan Silminnäkijän jaksossa Pilattu maito torstaina 21.2.2013

Onko kaupan maito liian prosessoitua? Onko luonnollista, että laktoositon maito voi säilyä myyntikelpoisena 17 vuorokautta? Miten suhtaudut raakamaidon tautiriskeihin? Onko raakamaito riski vai ratkaisu?