Morales ei saanut tavata Chávezia

Bolivian presidentti Evo Morales ei päässyt tapaamaan liittolaistaan, Venezuelan syöpäsairasta presidenttiä Hugo Chávezia.

Ulkomaat

Morales matkusti tällä viikolla Venezuelaan pääkaupunkiin Caracasiin tapaamaan Chávezia, sen jälkeen kun presidentin kerrottiin palanneen kotimaahansa. Lääkärit eivät kuitenkaan päästäneet Moralesia tapaamaan presidenttiä. Morales kertoi tavanneensa kuitenkin Chávezin perhettä ja lääkäreitä.

- Lääkärit sanoivat Chávezin lepäävän ja saavan edelleen hoitoa, Morales kertoi.

- Tietojen mukaan on päiviä, jolloin hänen tilansa on erittäin vaikea, mutta nyt hän on palannut Caracasiin ja se on suuri helpotus, Morales totesi.

On edelleen epäselvää, mitä hoitoja Chávez tällä hetkellä saa. Venezuelan presidentti Hugo Chávez palasi kotimaahansa maanantaina. Chávezille tehtiin syöpäleikkaus joulukuussa Kuubassa, jossa hän oli hoidettavana yli kaksi kuukautta. 58-vuotias Chávez ei ole näyttäytynyt julkisuudessa joulukuun leikkauksen jälkeen.

Leikkaus oli neljäs, joka Chavezille on tehty 1,5 vuoden aikana. Hallitus kertoi viime viikolla, että Chavez saa uudenlaista hoitoa syöpäänsä ja on aloittanut toipumisessaan uuden vaiheen. Hänelle on hallituksen mukaan asennettu hengitysputki, mikä vaikeuttaa puhumista. Oppositiojohtaja Henrique Capriles on syyttänyt hallitusta Chavezin terveydentilan salailusta.

Lähteet: AFP. AP