Pujottelija Santeri Paloniemi sai tunnustusta

Kuusamolainen Santeri Paloniemi on valittu vuoden 2012 parhaaksi nuoreksi urheilijaksi entisessä Oulun läänissä. Nuorten pujottelun maailmanmestari on valittu aiemmin myös vuoden 2012 nuoreksi urheilijaksi Suomen Urheilugaalassa sekä Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa.

Santeri Paloniemi teki suomalaista historiaa ja voitti viime vuonna nuorten maailmanmestaruuden pujottelussa. Kuva: Janne Haarala / Ski Sport Finland

Nuorten pujottelun maailmanmestari Santeri Paloniemi Kuusamosta valittiin vuoden 2012 entisen Oulun läänin parhaaksi nuoreksi urheilijaksi. Vaikka Paloniemellä oli hyviä haastajia, valitsijoiden mielestä maailmanmestaruus on niin merkittävä saavutus, että valinta oli helppo tehdä.

Paloniemi edustaa Ruka Slalomia ja valmentajana toimii hänen oma isä Martti Paloniemi. 19 -vuotiaan  Paloniemen saavutus on huomioitu myös muiden toimesta; hänet valittiin vuoden 2012 nuoreksi urheilijaksi myös Suomen Urheilugaalassa sekä Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa.

Kovimmat haastajat Santeri Paloniemelle olivat MM-pronssia saavuttanut myös kuusamolainen hiihtosuunnistaja Santeri Aikio (Kuusamon Erä-Veikot) sekä EM -pronssia voittanut myös hiihtosuunnistusta harrastava Liisa Sassi-Päkkilä (SK Pohjantähti). Muita ehdokkaita olivat jääkiekkoilija Miikka Salomäki (Oulun Kärpät), pikajuoksija Eetu Rantala (Oulun Pyrintö) sekä seiväshyppääjä Enna Hassinen (Oulun Pyrintö).

Aikuisten kultamitalin sai Petri Runtti (Range Masters). Hän saavutti Maailmanmestaruuden Practical haulikkoammunnassa.

Aikuisiän urheilija voi saada mitalin myös kerran, jos hän sijoittuu kolmen parhaan joukkoon olympialaisissa, MM - tai EM -kilpailujen yksilölajeissa. Oulun läänissä on valittu vuoden nuori urheilija jo 61 kertaa.