Tampereen Ateria sai vakuudet lihatoimittajilta: ei hevosenlihaa

Tampereen Aterian mukaan sen käyttämä liha on lähes täysin kotimaista. EU:n alueelta tuotua lihaa käytetään vain, mikäli kotimaisen jauhelihan saatavuudessa on ongelmia.

liharuoat
Keittäjä laittaa ruokaa uuniin.
YLE / Petri Aaltonen

Tampereen Ateria on saanut kaikilta kolmelta tavarantoimittajaltaan Atria Oy:ltä, HK Ruokatalolta ja Saarioinen Oy:ltä kirjalliset vakuutukset, että heidän naudanlihatuotteensa eivät sisällä hevosenlihaa.

Kouluruokailussa naudanlihaa käytetään jauhelihassa ja jauhelihamureketuotteissa. Ikäihmisten aterioissa sairaaloissa ja vanhainkodeissa nautaa on tarjolla myös palalihana.

Tampereen Ateria käyttää pääasiassa suomalaista lihaa. Aterian mukaan EU:n alueelta tuotua lihaa käytetään ainoastaan, mikäli kotimaisen jauhelihan saatavuudessa on tilapäisiä ongelmia.

Euroopan Unioni tarkistaa kuluttajille myytävää naudanlihaa dna-testeillä. Useissa maissa valmisruoista on löytynyt hevosenlihaa, vaikka ruuan tuoteselosteessa sitä ei mainita.