Hyppää sisältöön

Kirjasto sulki ovensa Israelin vastaiselta luennolta

Kokkolan kaupunginkirjasto ei päästä jyrkistä Israelin ja juutalaisvastaisista kannanotoistaan tunnettua Jussi Siitarista luennoimaan kirjaston tiloihin. Siitarisen oli tarkoitus luennoida maaliskuussa Israelin osuudesta terrori-iskuihin ja sionistimediasta ja propagandasta. Kirjasto perui tilaisuuden, kun sille selvisi luennon sisältö. Siitarinen aikoo valittaa ratkaisusta.

Kuva: Jukka-Pekka Tyhtilä / Yle

Kokkolalaista Jussi Siitarista on arvosteltu antisemitismistä ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hänestä on jätetty tutkintapyyntö poliisille. Kun kirjastolle selvisi hänen luentonsa sisältö, se päätti kieltää sen.

 -Arvioimme tapaus tapaukselta, ketkä voivat käyttää kirjaston tiloja. Siitarisen painattama juliste omasta tilaisuudestaan oli mauton, sanoo  kirjastonjohtaja Susanne Forsberg.

Siitarinen aikoo valittaa päätöksestä kulttuuri- ja nuorisolautakunnalle.

-Päätös oli aivan uskomaton ja rajoittaa sananvapautta. Olisin vain halunnut kertoa asioista, joista media vaikenee, hän sanoo.

Siitarinen oli viime vaaleissa Sinivalkoiset-yhteislistalla kunnallisvaaliehdokkaana. Internetin blogeissaan hän on arvostellut jyrkin sanoin Israelia ja juutalaisia.