VR supistaa asemien lipunmyynnin aukioloaikoja

Lipunmyyntipisteiden aukioloajat muuttuvat kolmella neljästä asemasta. Syynä on lipunmyynnin siirtyminen verkkoon ja automaateille.

Kotimaa
VR:n lipunmyyntipiste Pasilan rautatieasemalla Helsingissä.
VR:n lipunmyyntipiste Pasilan rautatieasemalla Helsingissä.Yle

Useimmilla rautatieasemilla VR:n lipunmyyntiluukku on tulevaisuudessa nykyistä lyhyemmän ajan auki. Muutokset tulevat voimaan 25. helmikuuta ja koskevat pääasiassa aukioloa viikonloppuina ja aamun varhaisina tunteina sekä illalla. Muutoksia tehdään 28 aseman lipunmyynnin aukioloajoissa, kun lippuluukkuja on kaikkiaan 38 asemalla.

- Esimerkiksi Helsingin aseman lipunmyynti aukeaa tulevaisuudessa arkisin kello 7.00 ja sulkeutuu 20.30, kun nyt aukioloaika on 6.30 - 21.00, sanoo VR:n myyntijohtaja Monna Huvilinna.

VR kertoo, että lyhennykset perustuvat lippuja ostaviin asiakasmääriin, ja tavoitteena on turvata lipunmyynnin sujuvuus vilkkaina aikoina. Esimerkiksi Helsingissä varhain aamulla ja myöhään illalla lippuluukulla käy vähän väkeä.

Lipun myyjältä ostavien asiakkaiden kokonaismäärä vähenee koko ajan, sanoo VR. Tämä käy yksiin sen tosiasian kanssa, että reilusti yli puolet junalipuista ostetaan verkosta tai automaateista.

Lipunmyyntiuudistus ei vaikuta asemien aukioloaikoihin.